Tagged With "posting tips"

Reply

Re: Numbering in posts Hoop.la 2.0 site

Brian Lenz ·
Hi Laura, This bug has been fixed now! Thanks, Brian
Reply

Re: Numbering in posts Hoop.la 2.0 site

Ted O'Neill ·
Hi Laura- Thanks for reporting. It looks like the issue is simply a display issue in the WYSIWYG editor (when you are composing your post). Upon submittal of the post, the numbers display correctly. We'll investigate and see if we can fix that, of course!
Reply

Re: Numbering in posts Hoop.la 2.0 site

Ted O'Neill ·
There is definitely a bug here and we will be fixing it in a near-term release.
Issue

Numbering in posts Hoop.la 2.0 site

Laura Johnson ·
A member of the CoP emailed me with the following: When trying to number items in a post using the number formatting, the numbers reset at 9 and continue with 0, 1, 2...
Issue

Reply box not shown

John Smith ·
This may be related to the migration. A super-admin user sees the Reply to Post box but a normal user does not see it.
Reply

Re: Reply box not shown

Lori ·
Hi, John: If you go here: https://ccdware.infopop.cc/cp/permissions/general You'll see that GENERALLY, only Super Admins have permissions to post replies/comments (and a lot of other stuff). You'll want to go through that list and adjust it so your members can do whatever you'd like them to do. These are the general permissions, and then each forum can be set specifically as you like. Lori
Reply

Re: Reply box not shown

John Smith ·
Aha! Thanks a lot Lori. I didn't appreciate the hierarchy.
Reply

Re: Reply box not shown

Lori ·
You're welcome!
Reply

Re: Report a posting

Lori ·
Yes, there is: On each post, in the lower right-hand corner, is a small yellow triangle. If a member clicks this, they'll be taken to a page where they can explain why they are reporting the post. Then they'll click the "Submit" button, and the notification is sent. As the Admin, you'll want to make sure that you are alerted when a post is reported. Go to the control panel, to Forums>>Content Management, and select the Approval Queue tab. You can view all reported or moderated content...
Reply

Re: Report a posting

Jonmark Weber ·
Hello, There is actually a option within the forum settings that controls whether the "Report a Post" icon is displayed. You may not have it enabled within your forums settings. Here is how to check. Goto: CP -> Forums -> Specific Forums Click in the "forum details" link for the forum you want to enable this icon for, once that page loads click on the "Display" tab, and then look within the "Topic Page Display Options" within that tab. You should see a checkbox option labeled 'Enable...
Reply

Re: Report a posting

indycamaro ·
THANKS! they weren't turned on but they are now. I now need to figure out where the request goes!
Reply

Re: Report a posting

Lori ·
Sorry--should have addressed that, as well! It should go to the email address you are using for your Admin. Each admin or moderator who has chosen to receive the notifications by clicking the "On" button mentioned above will get an email to their account email address. Make sense?
Reply

Re: Posting window

Ted O'Neill ·
Hi Paul- What specific page are you referring to? The new post page is on its own page, so I assume you are not actually talking about that. Are you talking about Quick Post.. or perhaps a reply? More details will help. Thanks! Feel free to post screenshot, as well.
Reply

Re: Posting window

paulnaim ·
A reply ted, especially if it's a long one, the reply box size Seems restrictive and difficult to move up and down, does this make sense? Paul
Reply

Re: Posting window

Ted O'Neill ·
Hey Paul- I'm not seeing the problem. Those reply popup windows are easily dragged around. I think I may see one issue, and perhaps that is what you are getting at... if you have a lot of text in the box it will auto-resize to get bigger so you can see your entire post. I could see if you post a large post there that the box could get too big. Is that what you are referring to? The solution there would be to not auto-resize the posting box in the reply popup window, which probably makes...
Reply

Re: Forum name included in the "RECENT POSTS" list?

Rosemary O'Neill ·
Hi RIch! Are you talking about inside the widget? How would you handle long forum names? Perhaps truncate after a certain number of characters? Also, one workaround (not perfect) would be to set up multiple widgets and specify the forum (then customize the widget title to say the forum name).
Reply

Re: Forum name included in the "RECENT POSTS" list?

Rich Melvin ·
Yes, I'm talking about putting the forum name within the Recent Posts widget. I agree that longer forum names would have to be truncated at some point, but even that would be better than nothing at all there. I'll look into setting up separate widgets for each forum, but we have so many forums I think that would get a bit unwieldy. There's not enough screen real estate on the home page to make that work.
Reply

Re: Forum name included in the "RECENT POSTS" list?

Rosemary O'Neill ·
Agreed! Perhaps you could cherry pick the most active forums for now... Good suggestion.
Reply

Re: Forum name included in the "RECENT POSTS" list?

Rich Melvin ·
Has anything happened on this suggestion?
Reply

Re: Forum name included in the "RECENT POSTS" list?

Rosemary O'Neill ·
Hi RIch, it's still under consideration. Sorry I don't have a better update at the moment!
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

Ted O'Neill ·
Hi ST- This bug was fixed in the software update we rolled out last night. More details on that release here: https://www.socialstrata.com/b...ps-for-hoop-la-sites
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

Ted O'Neill ·
Well, that sure sounds like a bug, especially if you are sure the non admin user has permission to post in the forum. If the user did not have permission, then the behavior would be correct. Let me see if I can replicate the issue, though. Thanks, ST!
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

Ted O'Neill ·
I've confirmed the bug, ST. We'll get that fixed and report back here when the fix is rolled out. Thanks again for the detailed report- very helpful!
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

ST ·
Hi, Ted. Thanks for the quick replies. When do you think this might be resolved? I'm not pushing, but I'd like to report back to our members on the timing. It was a senior member of our management team who first noticed this and I know that he will ask. ST
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

Brian Lenz ·
Hi ST, My best guess is that this is something that should be fixed within the next 1-2 months. Hope that helps, Brian
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

ST ·
Ouch. But thanks for the answer. If this is a permissions thing,... Do you think I could put everyone in a permission circle and give them access to whatever it is that they need to make this work, (without giving away the keys to the kingdom?) ST
Reply

Re: New post does not pre-populate the Forum

Brian Lenz ·
Hi ST, It's not a permission issue. The link in the dropdown works properly, which is why it's working for you. Regular users don't have the ability to post any other content types, so there is no dropdown. That's where the discrepancy lies and the bug comes from. Hope that helps, Brian
Reply

Re: Posting Images from Photobucket

Rosemary O'Neill ·
Hi Rich, I "dove on the grenade" and signed up for Photobucket (egads). After some testing, I discovered that you have to use the "HTML" option in Photobucket to get the code for the photo, and then toggle our WYSIWYG box to HTML mode, paste it in, and then it works. I don't know if Photobucket changed their code, or if one of our updates changed something, but that's the only method that works. Hope that helps!
Reply

Re: Posting Images from Photobucket

Rich Melvin ·
You dove on the grenade, eh? LOL! That's a good way to put it. Thanks for testing this. Can we confirm whether it was us or them that changed something?
Reply

Re: Posting Images from Photobucket

Rosemary O'Neill ·
It must have been them...we haven't changed anything that would affect that lately. It's been about a year since we removed support for the "BBCode" posting format.
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Hello ST, Could you give more details about what you are trying to do as part of the first post recipe? When a post goes into moderation the only action from a recipe that will be triggered is the "Moderate Content" action. Once its approved the recipes will be processed again, this time all actions except for the "Moderate Content" action will be processed. So as long as you have your first post recipe setup properly, it should moderate the content, and then any other actions associated...
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, I'm using the pre-built First Post recipe. From your description, things should be working as I had hoped. I'll have to create another new user and try again and let you know. Thanks, ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, It does work when that new member creates a new Topic. I was hoping that it would work with either a new Topic or a reply within an existing topic. Is there a way to alter the recipe to trigger on either a new Topic or a Reply? ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Good afternoon ST, The recipe has a "Applies To" condition that you can set, which will allow you to have the recipe apply to Content and/or Replies. The key with this recipe is that it if its set to apply to the first Content, or the first Reply then it will trigger the first time a member posts a content of that type, and then it will also trigger when the member posts their first Reply to a content of that type. We will never add the two values together and only trigger when its the first...
Reply

Re: Phantom blog posts

Ted O'Neill ·
Hi Emma- Removing something from the menu does not disable its functionality. To disable a module, you need to go the Structure part of your admin control panel (either for your main site or for a particular group) and disable the module(s) there by unchecking the box for the module(s). (And make sure that you click on the "Update Settings" button after you make your changes). In the example below, I have disabled the Clips and Calendar modules. When you disable a module, it can not be used...
Reply

Re: Phantom blog posts

Emma Firsten-Kaufman ·
Ah I see! Thanks, Ted - very helpful. Emma
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, Here's a screenshot of the Recipe. It only responds to a first Post. It does not trigger on a reply. Am I misunderstanding something? I'd like to trigger on a post or reply. Thanks ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Hello ST, I have audited the code for this feature and everything appears to be in order. Have you actually tested this scenario and seen that its not working? I just ran a test locally and it is working exactly how I expected. I created a recipe just like you have in your screenshot. It applies to "Content and Comments/Replies", and it has one action, to send a email to the post author congratulating them on their post. I registered a brand new member, and first posted a topic, confirming...
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, I created a new user. and had him reply to an existing discussion. No email. Then the same user creates a new topic and gets an email. Are there specific details that you need to help me to track down what's happening? Thank you, ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Hello ST, when you say that you had him respond to a existing discussion what kind of content did you respond to? Could you link to it, which should make it extremely clear... Jonmark
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, He was responding to an ordinary discussion, just text with a screen shot in it. I've since deleted that test. I can recreate it tomorrow and I'll send you a link. ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Hello ST, The post has to be the first post that the member has EVER made of that type. If you make a reply, delete that reply and make another reply the second reply will not be considered the first reply by that member. The statistics are tracked for all time, not what is actually active on the site. Does that make sense? I wonder if that may explain what you are experiencing. Jonmark
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, Sorry to take so long to return to this. I set up several new accounts to test. I've now tried this several times. You can see the history of test posts and rest replies. https://www.bosepro.community/...-from-the-moderators The Kudos email does not get sent if a new member Replies to an existing topic, but *is* sent when that new member creates a new Topic. Here's a screen shot of the settings for the recipe. ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Good morning ST, Thanks for the added details. I spent a good chunk of time this morning and think I have this reproduced. We are investigating and will let you know once we have a fix in place. As you determined, this only seems to be affecting replies. Thanks, Jonmark
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Hello ST, To be clear, I believe that this is only a issue for first replies which have to go through moderation. The underlying issue I found should only impact replies which have to be approved through moderation. Please let me know if this does not fit your experience. Jonmark
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi Jonmark, Yes, this fits our experience. All of our posts and replies are moderated for new users. Now that you've been able to reproduce the issue I'm going to delete all the test topics on our site now. ST
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Jonmark Weber ·
Glad we were able to track this down. *grin* Thanks for helping, and we will post back once a fix is in place. Jonmark
Reply

Re: First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

Brian Lenz ·
Hi ST, We just pushed out a small update that addresses this problem. You should be able to test again now and confirm that your recipe is working as you originally intended. If you see any other issues, let us know! Thanks again for the report and your assistance in tracking it down Brian
Reply

Re: Previewing a Draft Post From Another Member

Rosemary O'Neill ·
Hi Rich, there's no built-in structure for that situation, unfortunately. However, if he super trusts you, he could give you his login so you can pop in as him, view the post and give him a thumbs up or down to publish. Another option would be to have him paste it into a private message to you, and then you can say yay or nay. For blog content, I sometimes create a Recipe that screens the submitted posts from a certain author before it goes live. But for forum topics, you wouldn't want to...
Issue

First Post Recipe appears not to work if the first post gets moderated

ST ·
Hi, I've created a "First Post" recipe, but in our community all first posts are moderated. You don't get unmoderated until you hit a relatively low points threshold, but you have to get there first. I had hoped that the "First Post" trigger would be applied when a member's first post get published, (released from moderation). That seems not to be the case. Is there another way to do this? Thanks, ST
×
×
×
×